Back U bevindt zich hier: Home Rubriek De eesrte keer Met een vriend van mijn vriend
woensdag, 31 mei 2006 23:00

Met een vriend van mijn vriend

Geschreven door Tanya Wijngaarde
Patty (28): “Het is niet eens zó lang geleden, maar toch kan ik me van mijn eerste keer eigenlijk maar weinig herinneren. Nee, ik heb er helemaal geen slechte herinneringen aan, ik weet het gewoon niet meer precies. In die tijd dronk ik regelmatig, misschien ligt het daaraan. Het was toen ik nog studeerde. Ik was 19 jaar en woonde bij mijn oudere zus en haar man. En ik had wel een vriendje, Hendrik, maar we hadden nog geen echte seks. Zoenen ja, en ook wel meer. Maar niet dát.
eerste-keer.jpg

Hendrik was al 21, en hij woonde met een paar andere jongens in hethuis van een tante die in Nederland bleef. Eén van die jongens was Djamin.Djamin was in alles het tegenovergestelde van Hendrik. Hendrik zat nog opschool, Djamin werkte al. Hendrik luisterde naar Pop-Jawa muziek, Djamin naarklassiek. Hendrik was broodmager, Djamin was fors en gespierd. Hij zag er goeduit, en was ook erg volwassen. Iets ouder dan Hendrik, een échte man al. Ikwerd smoorverliefd op Djamin. Ja, ik wist dat hij al een vriendin had, maar diewoonde niet in de stad. Dus dat telde wat mij betrof niet. Ik hóópte gewoon dathet niet veel voorstelde.

Hendrik enik gingen regelmatig wat drinken in een bar in de buurt, en daar zagen wemeestal zijn vrienden, dus ook Djamin. Op een middag was Hendrik er niet; hijmoest naar Nickerie en zou voorlopig niet thuiskomen. Ik ben met een vriendinnaar die bar gegaan. Daar keken ze wel even raar van op, dat ik zonder Hendrikkwam. Djamin was er ook weer, en we hebben de hele middag zitten praten. Overvan alles en nog wat, maar ik heb hem niet verteld dat ik verliefd was of zo.Ik werd naarmate ik meer rumcola’s dronk, wel steeds losser. Dat ik die middagmet hem naar bed zou gaan, was voor mij wel duidelijk. Waarom? Dat had ikgewoon zo in mijn hoofd. Hij was voor mij de man van mijn dromen, ik was échtverliefd.

“Ik ben methem mee naar het huis gegaan, voor vrienden zogenaamd om iets van Hendrik zijnkamer te halen. We hebben niets besproken, het was allemaal heelvanzelfsprekend. Eerst wat zoenen op de bank, en zoals men dat zegt: ‘van heteen kwam het ander’. Tja, hoe was dat. Het was niet onprettig, helemaal niet,maar ik was wel heel erg gefixeerd. Het orgasme had ik nog niet ontdektnatuurlijk. Nee, romantisch was het ook niet. Hij heeft nooit gezegd dat hij meleuk vond of zo. En hij liet duidelijk merken dat ik daarna wel weer kon gaan.Ai, die saka-saka!

De sekszelf viel me niet tegen, al geloof ik niet dat ik er iets van verwachtte. Ikhad er ook geen moeite mee dat ik nog maagd was, ik was tot die tijd eigenlijkniet bezig met seks, kon me er ook geen voorstelling van maken. Had alleenallerlei verhalen gehoord, waardoor ik wel even dacht ‘is dit het nou?’. Overdie vriendin van Djamin heb ik me geen moment schuldig gevoeld. Dat kon me echtniet schelen. Ik zat er daarna alleen een beetje mee of ik zwanger zou zijn ofniet. Ja, ik bedoel, ik wist helemaal niets, hoe moest ik dat nou weten? Ikwist nauwelijks hoe het allemaal in zijn werk ging. We hebben in ieder gevalgeen voorbehoedsmiddel gebruikt. Maar ik werd gewoon weer ongesteld.

Met Hendrikwas het daarna meteen over. Ik denk dat hij het via via toch te weten isgekomen. En ach, voor mij hoefde het ook niet meer, het stelde niet veel voor.Maar van Djamin heb ik ook nooit meer wat gehoord, en daarover was ik welteleurgesteld. Hij is nog steeds met die vriendin. Dat is een beetje hetverhaal van mijn leven geworden; ik heb vrijwel altijd relaties gehad metgetrouwde mannen. En ze doen allerlei beloftes, maar ze blijven toch bij hunvrouw. Nu ik zwanger ben van een man die niets met het kind te maken wilhebben, geloof ik toch dat ik eindelijk eens iets moet gaan veranderen.”

 

Meer in deze categorie: Vroeg rijp »