Fout
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 62 niet laden
Back U bevindt zich hier: Home Rubriek Pootje baden Pootje baden Afkoelen te Carolinakreek
zaterdag, 10 november 2007 10:26

Pootje baden Afkoelen te Carolinakreek

Geschreven door

Pootje baden : Carolinakreek

Carolinakreek ligt stroomopwaarts aan de Surinamerivier. Het is een ideale plek om even een frisse duik te nemen. Zeker tijdens deze extreem warme dagen is het heerlijk om af te koelen, want het water daar is écht koud. Als je er, verhit en wel, inspringt, heb je het gevoel dat de stoom van je huid slaat! Vanuit Paramaribo is het hooguit anderhalf uur rijden, maar met een gezellige groep is de tocht erheen zonder dat je het weet voorbij

Gezellig

Op zich is het zwemgedeelte van Carolinakreek niet zo groot, omdat het overige land momenteel wordt verbouwd, maar gezellig is het zeker. Naast dat er hutjes, toiletten en kleedkamers aanwezig zijn, is er ook een veld waar je verschillende sportsoorten kunt beoefenen. Er is een bar, waar bezoekers alcoholische en non-alcoholische dranken kunnen kopen. Eten en snacks worden niet verkocht en aangezien je na een flinke zwempartij honger krijgt, moet je zelf je picknick uit de stad meenemen.

 Kinderen

Het effect van het zwemmen in het koude heerlijke water, is dat alledaagse zorgen gewoonweg lijken te verdampen. Ouders van kleine kinderen hoeven niet te vrezen voor de diepte van de kreek. Bovendien kun je de kinderen vanuit de hut in de gaten houden. Aangezien er niet zoveel kreekjes zijn, is het wel mogelijk dat ze gauw vol raken met alle zwemmers!

De lifeguard is fulltime aanwezig.

 Appartementen

Dit vakantieoord is voorzien van luxe appartementen waar gasten ook weekendjes kunnen doorbrengen. Het huis bestaat uit slaapkamers, een keuken, kleedkamers, bad en toilet, een woonkamer en een balkon vanwaar men een mooi uitzicht heeft op Carolinakreek zelf. De kampen zijn ook geschikt voor overnachtingen, maar dan is er wel een hangmat nodig.

Wat belangrijk is om te weten: de reserveringen van appartementen kunnen uitsluitend via de contactpersoon in Paramaribo gemaakt worden. Er is volop stroom aanwezig (middels een generator). Het valt aan te bevelen om eigen flessen drinkwater mee te nemen. Kinderen kunnen, naast het zwemmen, hun hart ophalen in de speeltuin. J KAVITA JIAWAN

 Kosten

Plaats   tien kilometer achter Zanderij, richting Afobakaweg

Entree volwassenen srd 5 per persoon

            Kinderen srd 2,50 per persoon

Hutten             klein srd 15, groot srd 25

 

Appartementen srd 100 voor 24 uur, inclusief toegang

Reserveringen Romeo Maddoe: 08636210