Back U bevindt zich hier: Home Rubriek Pootje baden Pootje baden: Saraban
zondag, 03 februari 2008 22:00

Pootje baden: Saraban

Geschreven door

Wie met familie of een groep vrienden in alle rust wil kamperen in de Surinaamse jungle en niet te ver wil rijden, moet zeker naar Saraban gaan. Dit 250 hectare grote privé-terrein aan de Ma Patu- en Boven-Coesewijnekreek, op ruim honderd kilometer van Paramaribo, omvat vier hangmattenkampen en een romantisch houten huis op neuten. Alle liggen onderling een kilometer van elkaar vandaan, zodat in besloten kring naar hartelust genoten kan worden van de stilte of van een eigen feestje. Wandelen door de jungle kan over de aangelegde paden, die voorzien zijn van informatiebordjes over de flora en fauna. Tussen de verschillende bomen en planten van Saraban verschuilen zich onder andere herten, bosvarkens, schildpadden, boomkatten, apen en zelfs jaguars. ‘s Avonds verzorgt het orkest van kikkers en krekels de slaapliederen.

Doksen
Zowel het huis als de hangmattenkampen zijn voorzien van keuken, keukengerei, borden, bestek en een barbecue. Helderbruin kreekwater stroomt uit de kraan om mee te koken en te douchen. Neem zelf voldoende eten en drinken mee, in het ‘winkeltje’ van terreinbewaarder Skippy zijn slechts enkele producten te koop, zoals tandpasta, drinkwater, alcohol en sigaretten. Voor het echte outback-gevoel scharrelen vetgemeste kippen en doksen in een grote ren, die naar wens zelf of door Skippy geslacht kunnen worden. Tevens is gedacht aan de luxepaarden. De kamers van de huizen zijn voorzien van zowel ventilator als airco. En vergeet vooral je favoriete cd’s niet, want ook een stereo-installatie is in de huizen aanwezig.

pootje-baden-1.jpgStagiairetripjes
Voor stagiaires organiseert het 26 jaar jonge stel Dean van Ommeren en Iris Buijs maandelijks een jungletrip naar de hangmattenkampen van Saraban. De studenten kunnen kajakken, mountainbiken, junglewandelen, beachvolleyballen, pootje baden en luieren…niets moet en bijna alles mag. Het hele weekend zijn de studenten voorzien van heerlijk eten, drinken en vermaak.

TEKST EN BEELD: Fleur Venhuizen

Meer in deze categorie: « Pootje baden: Kekemba