Back U bevindt zich hier: Home Rubriek Spijt De beste vriendin
maandag, 15 december 2014 00:00

De beste vriendin

Geschreven door Ingrid Corinde
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Iedere maand vertellen lezers
over een ervaring in hun leven
waar ze tot op de dag van vandaag
spijt van hebben

Vincent (48)

“Vreemdgaan is voor een man een normaal ding, maar met de beste vriendin van je vrouw is het moeilijk te verwerken. Tien jaar geleden heb ik iets gedaan dat mij nog steeds achtervolgt. Mijn vrouw en ik zijn al twintig jaar samen; we hebben een dochter van twaalf jaar en een jongen van negen maanden. En mijn vrouw heeft sinds haar tienerjaren een beste vriendin met wie ze alles samen doet. Op ons huwelijk was zij onze maid of honour. Maar mijn vrouw vertrouwt mij volledig, en maakt zich ook niet druk als ik alleen thuis ben met die vriendin.

Het begon allemaal in een weekeinde, ergens in 2004. Zoals normaal was die vriendin gekomen. Mijn vrouw ging die zaterdagochtend naar de markt, en ik stond ook vroeg op om haar daar af te zetten. Toen ik later thuiskwam, zag ik die vriendin in een heel doorzichtige slaapjurk, waardoor je alles kon zien. Ik liep snel naar de kamer waar mijn dochtertje lag te slapen. Later, toen ik weer eruit kwam om wat thee te zetten, liep zij ook naar de keuken - nog steeds in die slaapjurk. Ik vond het vreemd, omdat zij nooit eerder zulke dingen had gedaan.

Mijn vrouw kwam later thuis maar ik repte er niet over, omdat ik geen ruzie wilde tussen die twee. Die avond zaten wij met ons drieën televisie te kijken en tegen een uur of elf is mijn vrouw naar de slaapkamer gegaan. Wij bleven met zijn tweeën zitten en keken verder naar die speelfilm. Opeens was er een seksscene in beeld en de vriendin begon heel wat geluidjes te maken en wiebelde op de stoel. Ik stond op en liep naar de kamer terwijl ik haar een goede nachtrust toewenste.

Normaal ging zij op de zondag naar huis, maar dit weekeinde niet; ze bleef de hele week. Mijn vrouw en ik werken beiden bij de overheid en die vriendin werkt bij een bekend particulier bedrijf. Op de vrijdagmiddag belde mijn vrouw dat ze zou overwerken en of ik onze dochter kon gaan halen bij de crèche. Ik dacht direct aan haar vriendin. Tegen vijf uur kwam ze bij ons thuis en begon te vertellen hoe hard ze gewerkt had en dat ze heel erg moe was. Zij maakte toch het eten klaar en kwam me helemaal in de kamer roepen waar ik met mijn dochter lag, om aan tafel te gaan. Ik stond op en zei haar dat ik eerst een bad zou nemen.

Toen ik onder de douche stond, voelde ik een hand op mijn rug. Van de schrik kon ik niet schreeuwen. De vriendin begon mij te masseren en te zoenen. In het begin stribbelde ik tegen, maar doordat zij mijn zwakke plek had gestreeld, gaf ik mezelf over. Ik wist niet eens hoe ik in haar bed belandde, maar het was gebeurd. Zij vertelde mij dat zij altijd al een oogje op mij had en dat was de reden waarom zij altijd probeerde mij te verleiden.

Ik stond op, bood haar mijn verontschuldigingen aan. Toen mijn vrouw later thuiskwam, kon ik haar niet in de ogen kijken. Ik vond het zo erg. Verder is er nooit meer iets gebeurd. Die vriendin is inmiddels gelukkig getrouwd en heeft twee jongens. Tot de dag van vandaag heb ik het mijn vrouw nooit verteld, maar ik voel mij nog steeds schuldig. Ik heb er zó’n spijt van dat ik mij heb laten gaan!”

Lees 887 keer Laatst aangepast op maandag, 23 februari 2015 14:41

Media

Meer in deze categorie: « Mislukt avontuur Kinderellende »