Back U bevindt zich hier: Home Rubriek Spijt De verliefde schoonmoeder
vrijdag, 21 augustus 2015 20:28

De verliefde schoonmoeder

Geschreven door Ingrid Corinde
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Sergio (42)

“Als ik van tevoren had geweten dat dit vijf jaar later nog aan mijn geweten zou knagen, had ik het nooit gedaan. Ik ontmoette Mercelien in 2003, tijdens een avondje chillen in ’t Vat. Na een maand kregen we een intieme relatie, die we het eerste halfjaar geheim hielden voor haar moeder. Mercelien woonde alleen met haar moeder, haar vader zat in Nederland. Maar nadat we onze relatie eenmaal kenbaar hadden gemaakt, zat ik elke dag thuis bij Mercelien. Als enig kind was de band tussen Mercelien en haar moeder heel close. Ze waren naast moeder en dochter ook elkaars beste vriendinnen en gingen samen regelmatig wandelen. ook ik raakte erg gehecht aan mijn schoonmoeder. Zij werkte destijds als hoofd van een afdeling bij een particulier bedrijf.

Vier jaar later merkte ik dat mijn schoonmoeder steeds meer aandacht voor me had. Ze deelde alles met me en gaf mij altijd het beste deel. Ze koos ook altijd mijn kant wanneer Mercelien en ik wrijving hadden. Mijn vriendin vond dit normaal en maakte zich niet druk. Ik proefde daarentegen op dat moment al dat er meer achter zat, en dat mijn schoonmoeder meer voor mij voelde dan enkel de band als schoonzoon. Het werd me eigenlijk steeds duidelijker dat mijn schoonmoeder verliefd op me was geworden, maar ik durfde mijn vermoedens niet te delen met Mercelien. Ik wilde de speciale band tussen moeder en dochter niet verstoren.

Mijn liefde voor Mercelien groeide met de dag. Ze was heel lief voor mij en ik deed mijn best dat ook voor haar te zijn. In alle relaties komt wel eens een woordenwisseling voor, en dat was ook zo bij ons. Maar we maakten het altijd binnen vijf minuten weer goed.

Mijn schoonmoeder werd echter met de dag erger in het uiten van haar gevoelens naar mij. In het weekend logeerde ik meestal daar, en wanneer ik stond te douchen, zocht ze altijd excuses om te gluren.

Op aandringen van Mercelien ben ik op een gegeven moment bij hen ingetrokken. Ik was bezig met de bouw van mijn huis, maar dat ging niet zo snel zoals ik had gehoopt. Bij mijn ouders thuis kon ik mijn draai niet echt meer vinden, omdat het daar steeds drukker werd vanwege gezinsuitbreiding. Ik wist wel dat ik problemen zou hebben met mijn schoonmoeder, maar ik had als het ware geen andere keus. Een huurhuis was op dat moment geen optie.

Ik vergeet nooit meer die bewuste zaterdagavond. Mercelien was op stap met vriendinnen. Mijn schoonmoeder kwam de kamer binnen en begon te vertellen over haar problemen met haar man, en haar gevoelens voor mij. Ik kreeg medelijden met haar, omdat mijn schoonvader maar twee keer per jaar naar Suriname kwam. Voordat ik iets kon zeggen, lagen we in elkaars armen. De affaire ging nog zeker een jaar zo door. Altijd wanneer Mercelien niet thuis was. In 2010 kon ik het niet meer aan en heb ik achter beide relaties een punt gezet. Dat is nu precies vijf jaar geleden. Ik heb een ander leven opgebouwd met mijn huidige vrouw, maar het verleden achtervolgt mij nog steeds."

Lees 1708 keer Laatst aangepast op vrijdag, 21 augustus 2015 20:47

Media

Meer in deze categorie: « Rood-wit-blauw Miskend talent »