Back U bevindt zich hier: Home Rubriek Op de werkvloer Parbode Magazine Sneak Peek: Op de werkvloer
maandag, 15 augustus 2016 04:49

Parbode Magazine Sneak Peek: Op de werkvloer

Geschreven door Redactie Parbode

Samrick Wijngaarde (57) is eigenaar van Chinelo Hairstudio. “De zaak heeft geen vaste tijden, maar ik probeer rond negen uur ‘s morgens open te gaan. Ik wil op tijd aanwezig zijn voor klanten die soms al eerder hier zitten te wachten."

Hoe ben je aan deze baan gekomen? “Je kan zeggen dat het een soort droom van mij was. Ik kreeg op een gegeven moment het idee om een eigen barbershop te openen. Heel toevallig kon ik toen net de gehele inventaris van een kapsalon overnemen en heb ik meteen de kans genomen. Nog mooier was dat ik dit pand ter beschikking kreeg van mijn moeder. En ondertussen zijn we nu vijftien jaar verder."

Wat is het leukste aan je werk? “Het contact met de klanten. Het kan gezellig zijn als klanten met hun tori’s komen. En af en toe kunnen er ook wat schuine grappen worden gemaakt. Wat betreft de wat oudere klanten, deze komen vaak met levens- of relatieadvies. Zo leer ik veel over mensen. Hoe ze over iets denken. Omgekeerd wil ik ook de klanten kunnen bijstaan met advies of een bemoediging."

En wat het vervelendste? “Wat ik jammer vind, is wanneer een kapper bij mij weggaat. Vooral als je zo veel tijd, moeite en energie hebt gestoken in het trainen van hem. Daardoor krijg je meer waardering voor degenen die wel zijn gebleven. Maar echt iets vervelends, nee. Ik ben allang blij dat ik mijn shop elke dag kan openen, en dat ik in staat ben om mijn eigen brood te verdienen. Dus regen of niet, ik pak mijn brom en kom naar de zaak."

Verder lezen? Koop dan nog snel de augustuseditie van Parbode. Nog nét in de winkel!

Meer in deze categorie: « Patrick Spalburg Samrick Wijngaarde »