Back U bevindt zich hier: Home Rubriek De eesrte keer Mijn eerste keer was niet slecht
maandag, 22 augustus 2016 08:59

Mijn eerste keer was niet slecht

Geschreven door Ingrid Corinde

“Ik zat in het Nationaal Jeugdkoor, en ook Guno was daar lid van. Ik was 15 en helemaal weg van hem, maar wist nooit dat hij, toen 20, ook naar mij keek. Er waren zo veel andere mooie meisjes in het koor van wie hij aandacht kreeg. Voor mij was hij een player.

Elke zaterdag hadden wij kooroefening, en ik zag hem alleen op die dag. Maar in oktober 1993 werd voor de koorleden een uitstapje buiten de stad georganiseerd. Op Zanderij-I aangekomen, maakten de leiders heel wat afspraken met ons en hielden ons de huisregels voor. Na die te hebben aangehoord, mochten wij ons gaan verkleden. Iedereen die een kleedkamer kon vinden bezette een. Ik ging voor een van de kleedkamers staan en toen plots de deur openging, kwam een jongen eruit, terwijl Guno achterbleef. Hij zei direct dat ik mocht komen. Ik was een beetje huiverig, want het was vooral in die dagen niet normaal dat een meisje samen met een jongen in een kleedkamer ging. Guno zag de twijfel op mijn gezicht en besloot buiten op me te wachten. Nadat ik mij verkleed had, vertelde hij dat hij al vanaf het begin een oogje op me had, maar ik geloofde hem niet. Hij wilde me betasten, maar ik weigerde. Hierop verzocht hij het gesprek te vervolgen als we in de stad zouden zijn. En zo begon het. Na dat uitstapje wachtten we elkaar op, iedere zaterdag na de oefening. Het begon met handjes vasthouden. Onze vaste plek was voorin bij de Ismay van Wilgen sporthal.

Niemand wist thuis dat ik bezig was met iemand. Ik verzuimde geen enkele zaterdag, want ik wilde mijn Guno zien en hij mij ook. Ik woonde toen aan de Hoogestraat, maar mijn eerste zoen was bij het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg aan de Rode Kruislaan. De relatie van ons bleef een maand tot twee beperkt tot flirten en zoenen. Guno en ik genoten van elkaar door te lopen of te wandelen in de binnenstad, langs plaatsen als de Waterkant en Fort Zeelandia. Mijn moeder wist van niets. Tijdens die wandelingen spraken we over ditjes en datjes. Ik ging Guno steeds meer vertrouwen, en wat maakte dat ik mij helemaal voor hem openstelde, was toen hij gewoon uit zichzelf kennismaakte met mijn mensen. Je moest dat toen echt durven, maar toch trok hij de stoute schoenen aan. In dat opzicht zag ik dat hij echt serieus was. Ik werd er zelfverzekerd over dat ik met hem het bed wilde delen.

Op een regenachtige zaterdag liepen we na de kooroefening naar short time hotel Silver Bird aan de Weidestraat, nu Eduard Brumastraat, en Guno betaalde voor een kamer. Wij liepen hand in hand naar de kamer en het begon op de manier waarop we gewend waren te flirten. Hij trok alles voor mij uit, totdat ik soso skin was. Ik had er geen spijt van, omdat ik erop voorbereid was. Ik had met mijn vriendinnen en een paar nichten van me over seks gesproken en die hadden mij heel wat uitgelegd. Guno liet mij die bewuste dag op mijn gemak voelen. En ik moet zeggen dat hij heel voorzichtig was, want na de daad hield ik er alleen een brandend gevoel van over. Terwijl mijn vriendinnen mij heel wat wijs hadden gemaakt. Zo van: ‘je gaat noch kunnen lopen, noch kunnen zitten’. Maar ik moet eerlijk zijn: die slechte ervaring had ik niet. Mijn eerste keer was spannend en leuk te noemen. Ik trouwde met Guno op 20 oktober 2010 en het huwelijk is gewoon still going strong. Nu wachten wij op de zegen des Heren om ons een kind te geven.”