Back U bevindt zich hier: Home Rubriek Stonfutu Parbode Magazine Sneak Peek: Stonfutu
maandag, 26 september 2016

Parbode Magazine Sneak Peek: Stonfutu

Geschreven door  Redactie Parbode
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Marie Keimling-Gummels wordt deze maand 100 jaar. Ze is naar eigen zeggen een tevreden mens. “Ik word goed verzorgd, heb allerlei mensen die me helpen. Maar vooral ben ik blij met mijn vrienden Lesly en June, die te allen tijde voor me klaarstaan. Ik zou niet weten wat ik zonder hen moet.”

Marie is geboren op plantage Hazard in het district Nickerie. Haar vader was directeur van de plantages Hazard, Waterloo en Nursery. Haar moeder overleed al op jonge leeftijd. Toen het eenmaal tijd was om naar school te gaan, verbleef Marie met haar zus Esje en broers Hugh en Ludwig bij grootma en mama Betty in Paramaribo. Later trokken ze in bij een zuster van haar vader. De herinneringen die Marie het meest koestert, zijn die van de jaarlijkse grote vakanties op Hazard en Waterloo bij hun vader. “We waren de hele dag buiten aan het ravotten en spelen. We rolden bijvoorbeeld door de modder in het vieze water van de afvoerkanalen. Als mijn vader eraan kwam, begonnen we te rennen”, grinnikt ze.

In 1943 trouwde Marie met Jules Keimling. Een Indonesische marinier, die wegens het gevaar van de Japanners in zijn vaderland was uitgeweken naar Suriname. Marie begint te grijnzen. “Ik zag een witte korte broek, witte sokken en een stel prachtige kuiten en pas daarna keek ik naar boven, naar zijn hoofd.”

Lees verder in ons magazine…

Lees 429 keer

Media