Back U bevindt zich hier: Home Rubriek Op de werkvloer Parbode Magazine Sneak Peek: Op de werkvloer
maandag, 26 september 2016 06:18

Parbode Magazine Sneak Peek: Op de werkvloer

Geschreven door Redactie Parbode

Mario Sontohartono (32) is directeur van IT-bedrijf Netlink.
"Ik stuur verschillende projecten aan binnen het bedrijf. Netlink kan glasvezelkabels aanleggen boven de grond, last glasvezelinstallaties zelf en levert telefooncentrales. Daarnaast doe ik sales, dat is mijn kracht. Ik houd van het vertalen van het belang van ons product naar de behoefte van de klant. Het is een uitdaging om grote klanten binnen te halen. Enkele klanten zijn Kuldipsingh, Marriott, KFC, Dio, Sranan Fowru en VSH."

Waarom ben je begonnen met dit bedrijf? "Tien jaar geleden raakten mijn ouders failliet, waardoor ze hun huis moesten verkopen. Ik zag hoe het is om zo veel te verliezen en om onzekerheden te hebben. Daarom ben ik vol voor Netlink gegaan en heb ik altijd hard gewerkt voor succes. De eerste zes jaar leed ik zware verliezen. Ik had het bijna opgegeven. Maar daarna begon ik de vruchten te zien van mijn werk: steeds meer klanten gingen akkoord met de offertes. Ik ben dus vechtend vooruitgegaan, maar dat heeft me wel gesterkt. Ik begon vanuit het niets naar een eigen bedrijf. Ik ben nu bezig met uitbreiden naar een derde pand. Ook in Amerika doe ik zaken middels e-commerce."

Lijdt Netlink onder de economische crisis? "Nee. Sterker nog: het gaat beter dan ooit. Tijdens een cursus Strategisch Leiderschap heb ik geleerd dat je altijd vooruit moet denken. Je moet rekening houden met concurrenten en met een economische crisis. Het is belangrijk om geen slachtoffer te zijn van zo’n situatie, maar juist in te spelen op deze veranderingen.”

Wil j weten hoe Mario op de veranderingen inspeelt? Koop dan nog snel de Parbode van september!