Back U bevindt zich hier: Home Rubriek Pootje baden Pootje baden: Kekemba
zondag, 02 maart 2008 22:00

Pootje baden: Kekemba

Geschreven door

Volgens de eigenaren is dit het enige resort speciaal voor homo’s in heel het Caribisch gebied: Kekemba Gay Resort. Het ligt verscholen in de natuur van een heerlijk rustig stukje Paramaribo, net buiten het centrum, aan de rand van de Cultuurtuin. Terwijl het in Suriname niet verboden is om homoseksueel te zijn, rust op dit onderwerp wel nog steeds een klein taboe, maar in het ressort van John de Lange en Lloyd Vrij kunnen zowel toeristische als lokale homo- en lesbiennestelletjes naar hartelust van elkaar genieten zonder raar aangekeken te worden. Kekemba Gay Resort is straight-friendly: hetero’s zijn welkom, maar homo’s zijn de baas.

Knus
De knusse studioappartementen zijn geschikt voor twee personen en volledig ingericht. Zelfs een lovesofa is aanwezig en dvd’s zijn te leen. Wie geen zin heeft in boodschappen doen, kan tegen betaling een gevulde koelkast krijgen. Ook een verzorgd ontbijt en diner zijn mogelijk, gasten kunnen mee-eten wat de pot schaft.
Bkoz
Het nachtleven van Paramaribo ligt op enkele kilometers afstand van Kekemba Gay Resort, maar wie liever dicht bij ‘huis’ wil blijven, kan elke donderdag en zaterdag losgaan in Bkoz, de club op het Kekemba-terrein. Iedere eerste vrijdag van de maand is themanacht, waarbij een aangepaste outfit verplicht is. Liever een lekker drankje nuttigen aan de bar? Dat kan dagelijks in de Engel, de bovenbar van het ressort.
Gay-touroperator
Voor de actievelingen regelt Kekemba meerdaagse en dagtours. De gay-touroperator, een vriend van Vrij en De Lange, helpt bij het uitzoeken van geschikte activiteiten en trips in Paramaribo en naar het binnenland van Suriname.

TEKST:Fleur Venhuizen BEELD: collectie Kekemba Gay Resort