Back U bevindt zich hier: Home Rubriek Fleur Venhuizen
Fleur Venhuizen

Fleur Venhuizen

vrijdag, 01 februari 2008 20:10

Pootje baden: Saraban

saraban1.jpgWie met familie of een groep vrienden in alle rust wil kamperen in de Surinaamse jungle en niet te ver wil rijden, moet zeker naar Saraban gaan. Dit 250 hectare grote privé-terrein aan de Ma Patu- en Boven-Coesewijnekreek, op ruim honderd kilometer van Paramaribo, omvat vier hangmattenkampen en een romantisch houten huis op neuten. Alle liggen onderling een kilometer van elkaar vandaan, zodat in besloten kring naar hartelust genoten kan worden van de stilte of van een eigen feestje. Comments ()
vrijdag, 01 februari 2008 20:02

Politiek Café, 22

Vuur aan de schenen voor Van Ravenswaay

Na de succesvolle aftrap eind oktober van het Politiek Café dat Parbode in samenwerking met Politiek Café Nederland in Paramaribo organiseert, trad tijdens de tweede editie op 4 januari minister Rick van Ravenswaay van Planning en Ontwikkelingssamenwerking met het publiek in debat.

Infrastructuur prioriteit boven onderwijs

Comments ()
zaterdag, 16 mei 2009 19:59

Vrouwentaxi loopt op rolletjes

Om te bewijzen dat vrouwen ook mannenberoepen kunnen uitoefenen, startte Muriel van Hetten (41) vorig jaar het eerste damestaxibedrijf van Paramaribo op. De bikkelharde ladies, gekleed in rood, met hun glimmend gepoetste wagens, draaien zelfs voor meerdaagse tours en verhuizingen hun hand niet om. Klantvriendelijkheid staat voorop, maar haal geen onbeschofte fatu’s uit want: “We maken je zwart met tori praten”, aldus de oprichtster. 

Comments ()
vrijdag, 01 februari 2008 18:07

Onder het bureau voor een hoger cijfer

Mannelijke docenten zijn niet altijd de opvoedkundig correcte rolmodellen die ze lijken. Onlangs is naar buiten gekomen dat vakken van bepaalde leraren op de Anton de Kom Universiteit (ADEK) alleen te halen zijn als studentes seksuele handelingen verrichten. Bijna iedereen op de universiteit weet wel dat dit soort dingen gebeurt. Dat is al jaren zo. Toch durft bijna niemand erover te praten. En dus wordt er van hogerhand nog steeds niets aan gedaan. Comments ()
vrijdag, 01 februari 2008 15:23

Russisch roulette op de brom

brom1.jpgBrommer rijden in Suriname is levensgevaarlijk. Dit blijkt uit de statistieken van 2007 over verkeersongevallen met dodelijke afloop: bijna eenderde van het totale aantal verkeersdoden was bromfietsbestuurder of duorijder. Maar wie of wat valt dat te verwijten? Want terwijl de verschillende weggebruikers zich dodelijk aan elkaar ergeren, maken zowel bromfietsers als automobilisten gretig gebruik van het overwegend ontbreken van wegmarkeringen, drempels, stoplichten en verkeerscontroles. Comments ()
vrijdag, 01 februari 2008 13:44

De eerste keer, 22

Fanny (28)
“Mijn eerste keer was zo gênant! En de reden waarom ik het deed, is ook niet om over naar huis te schrijven. De jongen die ik leuk vond, begon verkering te krijgen met een meisje uit mijn klas. Ik dacht: als ik hem nou met mij naar bed laat gaan, dan dumpt hij haar vast wel en neemt hij verkering met mij. Stomme redenatie natuurlijk, maar ja, wist ik veel. Twaalf jaar was ik, jong hè? Maar lichamelijk en geestelijk was ik veel verder dan mijn leeftijdsgenoten, waardoor ik omging met oudere meiden. Veel van hen hadden ‘het’ al gedaan, waardoor ik me schaamde dat ik nog maagd was.

Comments ()
zaterdag, 01 maart 2008 01:09

Kekemba Gay Resort

Kosten
Overnachtingen:
Volledig ingericht studioappartement voor twee personen: 39 euro per nacht
Verblijf vanaf twee maanden: 800 euro per maand

Dagrecreatie
Gebruik van zwembad, ligbedden, baddoek en fitnessapparatuur: 5 euro per dag of 200 euro per jaar


Comments ()
zaterdag, 01 maart 2008 00:38

Partner in crime

mati.jpgVoor kinderen kan de Surinamer streng zijn, maar bij het zien van zijn vogeltje smelt hij. Weerloze liefde voor die ondeugende monki-monki, die rebbelende papegaai, die trouwe hond of kat. Kortom: een rubriek over mensen en hun dierbaarste huisgenoot. Comments ()
zaterdag, 18 april 2009 19:38

Een keffer als waakhond

keffer.jpg

 

Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) is in 2007 veelvuldig bekritiseerd ten opzichte van haar voedselveiligheidsbeleid. Begin dit jaar beloofde het BOG om voortaan meer naar buiten te treden met onzichtbaar, in rapporten opgeschreven, werk. Directeur Lesley Resida verdedigt zijn status als waakhond van de Surinaamse volksgezondheid tegenover Parbode.

Comments ()
zaterdag, 01 maart 2008 19:31

BOG smaakt naar politiek

Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) lijkt de gezondheid van het volk niet altijd als hoofdprioriteit te stellen. In plaats van zich te scharen achter verontruste consumenten en onafhankelijke onderzoekers, heeft het BOG het gevaar van malafide producten de afgelopen jaren verscheidene malen zwaar gebagatelliseerd. Comments ()
Pagina 1 van 2