Ingezonden
Zorg
In de augustuseditie stonden twee artikelen (‘Leren met visuele beperking’ en ‘Kinderen tussen wal en schip’) waarin opnieuw wordt aangetoond dat de overheid faalt bij de zorg voor mensen met een handicap. Of je nu blind, geestelijk of lichamelijk gehandicapt bent, je mag er totaal niet op rekenen dat je van lanti voldoende steun krijgt. En dus zijn deze mensen aangewezen op de liefde en inzet van een paar enthousiaste mensen, die instellingen hebben opgezet om hun medemens te helpen. En dus eigenlijk het werk doen dat deels tot de taken van de overheid behoort.
Het meest schrijnende is natuurlijk dat ze hier nauwelijks voor worden beloond en zowel privé als binnen de instelling maar moeten zien hoe ze iedere maand de eindjes aan elkaar
knopen. Ondertussen reizen de verantwoordelijke beleidsmakers en politici de hele wereld over om conferenties en andere bijeenkomsten bij te wonen waar geen gewone burger wat aan heeft. Is het niet beter om die liefde voor het reizen op te geven en hun reiskosten en daggeldvergoedingen te schenken aan de instellingen, de bewoners en die keihard werkende verzorgers? Zo kunnen ze laten zien dat ze het echt goed voor hebben met de mensen die op hun hebben gestemd. En vooral ook hart hebben voor burgers die het niet alleen kunnen.
Theresa Meijer
Paramaribo
Rectificaties
Blauwmeer
In het artikel ‘Bouwen rond azuurblauw meer’ (Parbode 40) wordt vermeld dat de verantwoordelijkheid voor de woningbouw in handen ligt van aannemersbedrijf Haukes NV. Dit is niet juist. Haukes NV is slechts ingehuurd voor grondverzetwerkzaamheden.
Hoorcentrum
In de aflevering in de reeks ‘Pas Ontpakt’ in Parbode 39, met als titel ‘Oor voor het gehoor’ zijn enkele storende fouten
geslopen. Shimona Arias van HoorCentrum PMS is geen verpleegkundige maar audioloog. In het artikel staat verder dat zwem- en slaapdopjes te koop zijn vanaf 100 srd. De dopjes hebben echter een vaste prijs van 100 srd. In dit bedrag is een controle na enkele maanden inbegrepen.
Daarnaast wordt vermeld dat een afspraak kan worden gemaakt via het ziekenhuis. In werkelijkheid moeten afspraken worden gemaakt via de KNO-poli in het Sint Vincentius ziekenhuis of via PMS. Overigens is PMS niet het eerste gehoorcentrum in Paramaribo. Sinds jaar en dag bestaat SBH Hoorkliniek.