Gesignaleerd, mei 2012
En nu speelt hij bij een topclub
En nu speelt hij bij een topclub is het inspirerende verhaal van de moeder van een pas ontdekt voetbaltalentje. Jaarlijks worden er kinderen gescout door topclubs. Het boek geeft een beschrijving van wat voetballen bij een profvoetbalclub betekent voor het hele gezin, met alle hoogtepunten en teleurstellingen die daarbij horen. Het is een herkenbaar en soms ontroerend, maar vooral positief verhaal, met allerlei onverwachte wendingen. Het geeft niet alleen inzicht in de soms duistere kanten van het scouten, maar ook een beschrijving van de inzet van het gezin en de moeilijke beslissingen die moeten worden genomen voor de toekomst.
En nu speelt hij bij een topclub, Lita Gunther, 2011, uitgeverij Tirion Sport, ISBN 9789043901055
Mama Etty
De titel van dit boek is tevens de naam een van de 26 korte verhalen die de gepensioneerde onderwijzers Irene Welles uit eigen ervaring heeft opgetekend. De verhaaltjes gaan over situaties die ze zich herinnert, die ze gezien en gehoord heeft en overbruggen een lange periode. Mama Etty is het oudste verhaal en daar is dit boekje dan ook naar genoemd. Het bundeltje is voornamelijk bedoeld om haar ervaringen te herbeleven en met anderen te delen. Met de ondertitel Soso gi ososma wil Welles haar publiek niet zozeer inperken, maar het geeft aan dat affiniteit met Suriname helpt bij het lezen van dit boekje. De Surinaamse woordjes zijn wel vertaald in het Nederlands.
Mama Etty, Irene Welles, 2011, ISBN 9991499628
Wan Dren
De populaire Surinaamse houseband The Future Club bracht in 2010 in verband met zijn vijfjarig bestaan de cd/dvd Wan Dren uit. De oprichter en bandleider is Maroef Amatstam, bekend van de Suripop XIII-hit Lobi mi tu tamara, een compositie van Harold Gessel. De titeltrack Wan Dren wordt door Maroef Amatstam vertolkt. Dit lied bereikte de eerste plaats op de hitlijsten van de Surinaamse radiostations Pertjaya, Garuda en Mustika. Ook zus Aida Amatstam, ex-voorzangeres van de muziekband South South West levert haar bijdrage aan de cd met het nummer Fai kong tang so.
The Future Club, Wan Dren, 2010
Bouterse aan de macht
In deze korte documentaire spreken ambassadeur Max Vegelin van Claerbergen en oud-minister André Haakmat zich voor het eerst uit over de rol van kolonel Hans Valk tijdens de staatsgreep op 25 februari 1980 in Suriname. Ook majoor Koen Koenders, die een jaar na de staatsgreep onderzoek heeft gedaan naar de Nederlandse Militaire Missie, heldert de zaak op aan de hand van zijn onderzoeksrapport. Zelfs Hans Valk komt aan het woord in een oud interview uit 1983. Met oude videobeelden en nieuwsberichten over de Surinaamse Krijgsmacht, Desi Bouterse en de Nationale Militaire Raad geeft de documentaire in zijn geheel een kort overzicht van de voorfase, de staatsgreep zelf en de periode daarna.
Bouterse aan de macht, Dirk Kagenaar, Andere Tijden, VPRO, 2009