Opinie: Siebrano de activist – Parbode Sneak Peek
Twee maanden regering Santokhi en activist Siebrano Pique was al de straat op met aanhang. Toen Pique rond zeven jaar regering Bouterse tegen het beleid protesteerde, werd hij uitgenodigd voor een gesprek met zijn ‘papa’ zoals hij dat zei. Het gesprek duurde de hele nacht.
Tekst Christa Sluisdom
Pique was zo onder de indruk van Bouta, dat hij hem zijn papa noemde nog voor hij hem ooit persoonlijk had ontmoet. Maar belangrijk is de vraag waarom Pique pas in 2017 actie voerde, terwijl de wisselkoers voor de US-dollar al ruim daarvoor was verdubbeld. En nu gaat hij twee maanden na de machtsovername van regering Santokhi al de straat op om te protesteren vanwege de hoge winkelprijzen en de brandstofverhogingen. Daarbij aangetekend dat de wisselkoers voor de US-dollar sinds de machtsovername juist wat gedaald is. Het geeft te denken.
Ik heb ook een probleem met het leiderschap dat Pique als activist laat zien en in het voorgaan in protesten. Pique heeft namelijk een discussie bij het televisieprogramma To The Point afgezegd toen iedereen al op hem zat te wachten, maar hij nam daarvoor niet zelf de verantwoordelijkheid. Nee, zijn excuus was dat zijn vrouw en dochter het niet wilden omdat men hem met de dood had bedreigd. Wel, ik heb nog nooit in mijn leven gehoord dat een leidinggevend persoon, of het nou een activist is of een regeringsleider, de verantwoordelijkheid voor zijn of haar daden bij man, vrouw of kind legt. Hooguit kun je zeggen dat je om zo en zo een reden iets nalaat en dat jouw familie je daarin ondersteunt.
Lees verder in de aprileditie van Parbode, ook digitaal verkrijgbaar