Tatjana Muskiet: ‘De ups en downs van Times of Suriname heb ik allemaal meegemaakt’ – Parbode Sneak Peek
Wie is Tatjana Muskiet?
“Tatjana Muskiet is een jonge zelfstandige vrouw die van uitdagingen houdt en helemaal niet kan stilzitten. Ik ben erg dol op dieren en wil mij de komende periode naast mijn werk nog meer bezig gaan houden met sociaal werk. In principe ben ik al geruime tijd bezig met sociaal werk, maar gezien de maatschappelijke en economische problemen in het land wil ik nog meer gaan doen om de mensen die in nood verkeren een helpende hand te bieden. Naast dit alles ben ik ook student Journalistiek aan de Academie voor Hoger Kunst- en Cultuuronderwijs.”
Waarom heb je ervoor gekozen om journalist te worden?
“Om eerlijk te zijn heb ik eigenlijk altijd over een carrière binnen de horecasector gedroomd.Maar wegens bepaalde persoonlijke omstandigheden heb ik hiervan afgezien. Ik werkte wel een tijdje in die sector, maar iets anders is op mijn pad gekomen. Zo heb ik dus de overstap gemaakt naar de journalistiek.”
Hoe lang ben je al in de journalistieke wereld?
“Ik ben sinds 2003 werkzaam in de journalistiek en ben vanaf de start van Times of Suriname bij dit mediabedrijf. Ik heb dus echt letterlijk elke fase van deze krant meegemaakt, alle ups en downs van Times of Suriname. Als ik terugkijk op de periode heb ik geen spijt, want het was een leermoment voor mij om bijvoorbeeld niet snel op te geven. En heb ik mogen leren hoe je een krantenbedrijf opzet.”
Hoe ziet jouw werkdag eruit?
“Een normale werkdag start ik door ‘s ochtends de verschillende nieuwsuitzendingen te volgen, kranten door te nemen, internationaal nieuws te volgen. Daarna een kleine vergadering met de redactieleden, en ik geef hen aan welke berichten precies gezocht en geplaatst moeten worden voor het bijblad van de krant. Ingekomen mails beantwoorden, persberichten bewerken, items zoeken voor de redactieleden en hen helpen met het schrijven van de berichten. Daarnaast ook de geschreven artikelen op de journalistieke inhoud en spelfouten corrigeren, waar nodig de zinnen herschrijven. En natuurlijk ga ik ook zelf naar de verschillende nieuwsitems.”
Het hele artikel is te lezen in het novembernummer van Parbode.