Trouwe lezer: Dana Paulus-Doekoe
In Atjoni komen wij Dana Paulus-Doekoe tegen. Ze is een trouwe lezer van de Parbode en koopt elke maand ons blad. Dat doet ze al vanaf de eerste editie. Ze stapt meteen haar huis binnen en komt terug met een doos vol recente Parbodes.
Door Usha Main
Paulus-Doekoe is afkomstig van het dorp Pokigron, niet ver van Atjoni. Ze is directrice van het Juniorverblijf op Atjoni. Zij weet niet meer precies hoe zij op het idee kwam om Parbode of zijn voorganger Paramaribo Post te kopen en te lezen. “Het was in de tijd dat ik Public Administration studeerde op de Anton de Kom Universiteit. In het jaar 2010 ben ik afgestudeerd. Ik houd niet van de Surinaamse politiek en heb geen zin om op politiek gebied mijn bijdrage te leveren, omdat er te veel politieke partijen in Suriname zijn. Maar ik maak deel uit van de samenleving, dus al zeg ik dat ik er niet van houd, ik moet wel een beeld hebben van wat er gebeurt in ons land. Bijna elke maand worden in Parbode politieke analyses opgenomen, waardoor ik op de hoogte blijf. Soms heb je heel uitgebreide artikelen, bijvoorbeeld over het onderwijs. Al deze informatie toets ik in het werk dat ik dagelijks doe. De kookkunsten uit Parbode probeer ik ook uit. Ik lees de Parbode van kaft tot kaft”, vertelt Paulus-Doekoe.
Ze merkt op dat ons blad ook een lezersonderzoek publiceerde waarbij onder meer naar voren kwam dat vooral hoger kader de Parbode las. “Ik heb niet meegedaan met de survey. Ik zou graag willen dat ook gekeken wordt hoe de midden- en lagere klassen bereikt kunnen worden met de artikelen. De grote man van Parbode, Jaap, is heengegaan, maar dat moet er niet toe leiden dat de medewerkers stoppen met schrijven. Tegenslagen zul je altijd hebben, maar dat moet niet de reden zijn om te stoppen, maar de power om verder te gaan. Gezien de situatie in het land is Parbode wat duurder geworden, dat kan ik best wel begrijpen. Dat neemt niet weg dat ik het magazine elke maand laat halen. Het is altijd goed om een hard copy van de artikelen te hebben, hoewel ik wil proberen om toch de digitale versie aan te schaffen.”
“Parbode 15 jaar! Ga gerust zo door en van harte gefeliciteerd!”
Dit artikel is gepubliceerd in het meinummer van de Parbode, ook online verkrijgbaar